Κλειτορία,Νοέμβριος 2011
ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κλειτορίας Δρ.Ν.Χ.Ραζής συμμετείχε στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Κατάθλιψη: Διάγνωση και Φαρμακευτική Αντιμετώπιση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη” που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής 12 και 13 Νοεμβρίου 2011 στο Βραχάτι Κορινθίας.
Η συνεχής επιστημονική ενημέρωση είναι ουσιαστική στους λειτουργούς υγείας και μάλιστα για θέματα όπως η Κατάθλιψη που σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα αφορά 5 με 20% των προσερχομένων ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.
Οι προσπάθειες αυτές της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, εντάσσονται στις ευρύτερες προσπάθειες της Επιστημονικής αυτής Εταιρείας για τη μόρφωση των στελεχών της σε ποικίλα θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κλειτορία, 04 / 11 / 2011
ΘΕΜΑ: Κυκλοφορία νέου βιβλίου.
Με συγγραφή και φροντίδα της Ιατρού του Π.Ι. Λειβαρτζίου κ. Αλεξάνδρας Νοβοτσίδου, κυκλοφόρησε από τις πολύ γνωστές ιατρικές εκδόσεις Γιάννη Β.Παρισιάνου ένα νέο βιβλίο-οδηγός τσέπης με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: ‘Η χρήση ιατρικών βδελλών (Hirudo medicinalis) στις χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και στη Ρωσία’.
Στην επιμέλεια επιπλέον συμμετείχαν οι: Διευθυντής του Κ.Υ. Κλειτορίας, Δρ.Ν.Χ.Ραζής, Αγροτικός Ιατρός κ. Μπονάτσος, Ειδικευόμενος Ιατρός κ. Ρέντεσης και η Επισκέπτρια Υγείας κ. Σχορτσιανίτη.
Το θέμα του βιβλίου αποτελεί αιχμή της σύγχρονης Ιατρικής και, επιπρόσθετα, αποσαφηνίζει και επανατοποθετεί σε στέρεη και σαφή βάση τις ενδείξεις, τεχνικές και νομικές πτυχές κατά τη χρήση των ιατρικών βδελλών.
Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο Δρ.Ν.Χ.Ραζής (Συντονιστής Εκπαιδευόμενων Γενικής Ιατρικής). “Συγχαίρω ιδιαίτερα τη νέα συνάδελφο κ. Νοβοτσίδου Αλεξάνδρα και την ομάδα της, για το πολύ αξιόλογο, τεκμηριωμένο και ερμηνευτικό αυτό πόνημά τους, που κατά την εκτίμησή μου θα καλύψει ένα κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία”

Διάθεση: Γιάννης Β. Παρισιάνος
Βιβλιοπωλείο Μικράς Ασίας 76 - Γουδή
(μέσα στη στοά) απέναντι από την Ιατρική Σχολή, 115 27 Αθήνα
Τηλ./fax: 210 74 82 996, Κιν.: 6944 861 193
e-mail: info@parisianouj.gr, www.parisianouj.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, ώρα 6 το απόγευμα στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μέγαρο Πύργου η παρουσίαση του βιβλίου «Η Υγεία ταξιδεύει. Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις», το οποίο εκδόθηκε από τις γνωστές ιατρικές εκδόσεις «Παρισιάνος» τον περασμένο Αύγουστο.
Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, που υπογράφουν 35 συγγραφείς, επιστήμονες- κυρίως ιατροί- και ναυτικοί, αφηγούμενοι ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν εν πλω και διανθίζεται καλλιτεχνικά από 35 συνολικά ζωγραφικά, φωτογραφικά και ποιητικά έργα ισάριθμων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας και του Αιγίου, τα οποία διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς με θέμα τη θάλασσα, που είχε διοργανώσει ο Τομέας Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας την προηγούμενη χρονιά.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Πελοπίου, Τίτα Τερζή, η οποία ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης ΔΕ Ηλείας είχε διοργανώσει τους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει την ευθύνη της συνεργασίας με τη συγγραφική ομάδα, ο Δρ. Νικόλαος Ραζής, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος έχει το συντονισμό έκδοσης του πονήματος, η ιατρός βιοπαθολόγος & αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Κωνσταντίνα Πανέτα- Κωνσταντακοπούλου, ο φιλόλογος του Γυμνασίου Πελοπίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Επιθεωρητής M.O.U.- Ελεγκτής ISM & ISPS, Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λάλα, ιστορικός- διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας, Ιωάννης Δεληγιάννης.
Παρεμβάσεις κατά την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της συγγραφικής ομάδας, ο ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής Θεόδωρος Ρέντεσης, ο Δρ Γενικής Ιατρικής, Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Χαβαρίου, Γεώργιος Τσίρος και ο Δρ Γενικής Ιατρικής & αντιπρόεδρος της Ένωσης Γενικών Ιατρών, Ιωάννης Λέντζας.
Χαιρετισμό απηύθυναν η πρώην Διευθύντρια ΔΕ Ηλείας, Κωνσταντίνα Γερολυμάτου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός της Ομάδας Τέχνης «Δούρειος Ίππος», Βάσω Καραμαλίκη.
Μετά τις ομιλίες, οι παριστάμενοι μαθητές και μαθήτριες παρέλαβαν τα βιβλία τους από τον κ. Ραζή, μίλησαν για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και στο αξιόλογο αυτό πόνημα και θαύμασαν για άλλη μια φορά, μαζί με το κοινό, τα έργα τους που κοσμούσαν την αίθουσα του Δημαρχείου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας πατήρ Δαμασκηνός Πετράκος, η πρώην Διευθύντρια ΔΕ Ηλείας, Κωνσταντίνα Γερολυμάτου, διευθυντές σχολείων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΕ Ηλείας, Ευγενία Αντζουλή, ιατροί, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές με τους γονείς τους.

Κλειτορία, 19 / 10 / 2011
ΘΕΜΑ: ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κλειτορίας Δρ.Ν.Χ.Ραζής συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις εργασίες του 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο 12-16 Οκτωβρίου 2011.
Το Συνέδριο που εφέτος είχε ως κεντρικό θέμα «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα» είναι μία δραστηριότητα του δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας που έχει ως σκοπό «να συσπειρώσει σε ένα δίκτυο συνεργασίας όλες τις Μητροπόλεις που ανήκουν πνευματικά και διοικητικά στο Πατριαρχείο, τους αντιπροσώπους των άλλων Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, όσους ασχολούνται με την ποιμαντική εκπαίδευση στις Θεολογικές Σχολές και τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, καθώς και άλλους που διακονούν και σχετίζονται με την ποιμαντική διακονία του ασθενούς, αλλά και με την ιατρική και νοσηλευτική του φροντίδα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Το Δίκτυο δίνει τη δυνατότητα σε όσους μετέχουν: να αλληλοβοηθούνται στη διακονία την οποία προσφέρουν στους ασθενείς, να συμμερίζονται ο ένας τις δυσκολίες και τα προβλήματα του άλλου, να προωθήσουν ένα επίπεδο υψηλής ποιότητας στον τομέα της ποιμαντικής διακονίας στο χώρο της υγείας, να επωφελούνται αμοιβαία από τη γνώση και την εμπειρία αλλήλων».
Όπως ανέπτυξε και ο Συντονιστής του Δικτύου ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς το φετινό Συνέδριο ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο. Συμμετείχαν άνω των 200 συνέδρων, από Πατριαρχεία, Μητροπόλεις Ελλάδος και εξωτερικού, Θεολογικές Σχολές και Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Θρησκευτικοί-Επιστημονικοί-Πολιτισμικοί-Πολιτειακοί και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Φορείς. Αναπτύχθηκαν από επιφανείς καλεσμένους (επιστήμονες και ιερωμένους όλων των βαθμίδων) σε 13 Συνεδρίες ενδιαφέροντα θέματα όπως η ανακουφιστική φροντίδα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής σε σχέση με το θάνατο, η θέληση να ζεις και ο ψυχολογικός θάνατος, ο φόβος και η ενοχή σε σχέση με το θάνατο, οι λειτουργοί υγείας και ο Ιερέας απέναντι στο θάνατο, η εκπαίδευση που σχετίζεται με τον άνθρωπο που πεθαίνει, οι ποιμαντικές διαστάσεις της κατ’οίκον φροντίδας, η ανάπτυξη υγειονομικών και λοιπών υπηρεσιών στην ανακουφιστική φροντίδα και διάφορα άλλα. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου ήταν η Αγγλική και η Ελληνική. Αναμένεται να τυπωθούν και τα σχετικά πρακτικά. Οι σύνεδροι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, λαμβάνοντας σχετική- ονομαστική βεβαίωση συμμετοχής τυπωμένη σε πάπυρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.




Κλειτορία, Σεπτέμβριος 2011

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, έγινε την Δευτέρα , 19 Σεπτεμβρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, του Ιδρύματος Γεωργίου& Μάρης Βεργωτή, η παρουσίαση του Βιβλίου, των Εκδόσεων Παρισιάνος, η «Η Υγεία Ταξιδεύει».
Την διεύθυνση και συντονισμό της εξαιρετικής έκδοσης, που αναφέρεται σε αυθεντικές Θαλασσινές Αφηγήσεις και αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια ετών, είχε ο Ιατρός Νίκος Ραζής.
Στην Εκδήλωση, που προέδρευσε ο Αντιδήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος και ο Δρ.Ν.Ραζής, παρευρέθηκαν και τίμησαν με τον Χαιρετισμό τους : ο Σεβασμιώτατος Δεσπότης Βρεσθένης, ο Πανοσιολογιώτατος πατήρ Γεράσιμος Φωκάς, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ.Α.Παρίσης , ο Α/Περιφερειάρχης, κ.Σ.Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Σ.Σαββαόγλου , ο Πρόεδρος Πολιτιστικής, κ.Α.Κωνσταντάκης , ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μεταξάτων, κ.Ε.Μοσχόπουλος , ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς κ.Π.Πανταζόπουλος και η κ.Λίλιαν Βεργωτή.
Χαιρετισμό επίσης, απέστειλε ο Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, κ.Σ.Μοσχόπουλος.
Ακολούθησε η Συναυλία της Χορωδίας Λειβαθούς με Μαέστρο τον κ.Β.Καλογηρά και θέμα την Θάλασσα.
Στη συνέχεια έγινε η Παρουσίαση του Βιβλίου, με παράλληλη προβολή διαφανειών με θέμα την «Ναυτοσύνη» και ομιλητές τους κ.κ. Δρ.Ν.Ραζή ,Δρ.Φ.Καρλή ,Πλοίαρχο Α.Μπενετάτο, Πλοίαρχο Λ.Νιφοράτο, Πλοίαρχο Ε.Μαρκέτο και Πλοίαρχο – Συγγραφέα Γ.Σπηλιώτη.
Η επιτυχημένη Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Δεξίωση Αποχαιρετισμού.
Την επιμέλεια της Εκδήλωσης, η οποία τυγχάνει της Τιμής να τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κεφαλλονιάς, είχαν ο Αντιδήμαρχος, κ.Ε.Κεκάτος και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής κ.Α.Κωνσταντάκης.


Κλειτορία, Αύγουστος 2011
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 10ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής, μετά από ειδική πρόσκληση, κάλυψε δωρεάν ιατρικά εκδηλώσεις του 10ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκαν Τετάρτη 17/08 (Λυκούρια), Πέμπτη 18/08 (Δάφνη), Παρασκευή 19/08 (Κλειτορία) και Σάββατο 20/08 (Καλάβρυτα). Οι διοργανώσεις ήταν μια συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ιδρυθεί από το 1873). Συμμετείχαν πολλά παραδοσιακά συγκροτήματα σχεδόν από όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον και φαντασμαγορικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κ. Φραντζής Αθανάσιος εκφράστηκε από μικροφώνου δημόσια με πολύ καλά λόγια για τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας από το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας και μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά απένειμαν στον Διευθυντή ειδικό Έπαινο για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.

Κλειτορία, Ιούλιος 2011
Επίσκεψη εκδότη ιατρικών βιβλίων κ.Γιάννη Παρισιάνου στην περιοχή μας 10/07/2011.


Ο κ. Παρισιάνος φιλοξενήθηκε από τον κ. Παπαπαναγιώτου στο πολυτελές ξενοδοχείο - συνεδριακό κέντρο Kalavrita Canyon και ξεναγήθηκε από τον κ. Ραζή τόσο στην Ι.Μ. Αγ Λαύρας, όσο και στον Τόπο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όσο και σε άλλα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Παρισιάνος κατα την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα έφερε την αφίσσα που αφορά το νέο βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί πριν από το τέλος του 2011. Ο τίτλος του έργου είναι: "Η Υγεία Ταξιδεύει - Αυθεντικές Θαλασσινές Αφηγήσεις" και αποτελεί συλλογική προσπάθεια 2 ετών. Η συνεργασία του εκδότη με την συγγραφική ομάδα αναμένεται να επεκταθεί με την έκδοση τον Σεπτέμβριο 2 ακόμη βιβλίων με τίτλο: (1) "Η ΧΡΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΒΔΕΛΛΩΝ (Hirudo medicinalis) στις χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και στην Ρωσία. Εισαγωγικά, Ενδείξεις και Τεχνικές, Νομικές Πτυχές.", (2) "ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ §ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ §ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ §ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ".



Κλειτορία, Ιούλιος 2011
ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

* Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ως εισηγητής στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργανώθηκε στην Κεφαλλονιά (Δημαρχιακό Μέγαρο Ληξουρίου) την 28η Ιουνίου 2011, από το ΓΝ Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο», με γενικό θέμα: «Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλεια Ασθενή». Η εισήγηση (αποτέλεσε συνεργασία του κ. Ραζή με τους συναδέλφους κ. Γ. Μαντζουράνη και κ. Β. Μπονάτσο) που ανέπτυξε, αφορούσε την ποιότητα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων Γενικών Ιατρών, η οποία και έλαβε πολύ καλά σχόλια από τους παρευρισκόμενους και ειδικά από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Κουρή, συντονιστή Διευθυντή ΕΣΥ στο εν λόγω Νοσοκομείο. Πλήθος κόσμου, ΜΜΕ καθώς και υγειονομικοί, παρακολούθησαν την πολυθεματική αυτή Ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα της 6ης Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε πρόταση για να τυπωθούν και τα αντίστοιχα πρακτικά. Επισυνάπτεται φωτογραφία από την εκδήλωση.


ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

* Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαβρύτων, η σύστασή του οποίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 186/Υ.Ο.Δ.Δ./16-6-2011. Τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι: Γεώργιος Τσιρώνης του Ανδρέα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων ως Πρόεδρος, Βασίλειος Σπανός του Νικολάου Λυκειάρχης Καλαβρύτων, Δημήτριος Σταματάκος του Παναγιώτη Επιμελητής Ανηλίκων Καλαβρύτων, Παναγιώτης Κουρής του Αργυρίου Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Γεωργίου Εφημέριος Ενορίας Καλαβρύτων, Νικόλαος Στολάκης του Σταύρου Διευθυντής ΕΣΥ Παιδίατρος και Θεοφάνης Παπαγεωργίου του Ευθυμίου Φωτογράφος και Δημοτικός Σύμβουλος. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
* Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ως εισηγητής στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργανώθηκε στην Κεφαλλονιά (Δημαρχιακό Μέγαρο Ληξουρίου) την 28η Ιουνίου 2011, από το ΓΝ Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο», με γενικό θέμα: «Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλεια Ασθενή». Η εισήγηση (αποτέλεσε συνεργασία του κ. Ραζή με τους συναδέλφους κ. Γ. Μαντζουράνη και κ. Β. Μπονάτσο) που ανέπτυξε, αφορούσε την ποιότητα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων Γενικών Ιατρών, η οποία και έλαβε πολύ καλά σχόλια από τους παρευρισκόμενους και ειδικά από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Κουρή, συντονιστή Διευθυντή ΕΣΥ στο εν λόγω Νοσοκομείο. Πλήθος κόσμου, ΜΜΕ καθώς και υγειονομικοί, παρακολούθησαν την πολυθεματική αυτή Ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα της 6ης Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε πρόταση για να τυπωθούν και τα αντίστοιχα πρακτικά.

* Μετά από προσωπική πρόσκληση, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής παραβρέθηκε σε μια πολύ ανθρώπινη και ουσιαστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 29η Ιουνίου 2011 στο ΚΥ Αγίου Μάρκου Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ύστερα από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και με ατομικές ενέργειες της συναδέλφου Ευανθίας Κιρκίνη, που υπηρετεί ως Επιμελήτρια Γενικής Ιατρικής στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, η αίθουσα συσκέψεων του Ιδρύματος ονομάστηκε «Αίθουσα Μαρίας Γκλαβάνη» προς τιμήν της αξέχαστης συναδέλφου Γενικής Ιατρικής η οποία πρόσφατα έφυγε από την ζωή χτυπημένη από την επάρατο νόσο, έχοντας ήδη υπηρετήσει εκεί 19 συναπτά έτη. Φωτογραφία της τιμώμενης μαζί με σχετική επιγραφή και διάφορους πίνακες ζωγραφικής που η ίδια είχε φιλοτεχνήσει καθώς και ένα ατομικό της κηροπήγιο θα στολίζουν πλέον τον ανωτέρω χώρο. Σε συναισθηματικά φορτωμένη ατμόσφαιρα, παρουσία εργαζομένων, συνεργατών και συγγενών έγινε αναφορά στις αγαθές υπηρεσίες που προσφέρθηκαν από την Μαρία Γκλαβάνη, ενώ και ο κ. Ραζής παρουσίασε, ως συντονιστής έκδοσης, το βιβλίο του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, «Οδηγός Αντιμετώπισης Επειγόντων Καταστάσεων με Στοιχεία Πρόληψης για τον Γενικό Πληθυσμό» το οποίο τυπώθηκε με έξοδα του Δήμου Δάφνης Αχαΐας το 2009 και ήταν από τότε αφιερωμένο στην Μαρία Γκλαβάνη. Το βιβλίο θα στολίζει την βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και θα μοιραστεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Κλειτορία, Ιούνιος 2011
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε πως πλέον το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας απέκτησε την δική του διεύθυνση στο διαδίκτυο. Στον χώρο αυτό ( http://kykleitorias.blogspot.com/ ) υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για το Ανθρώπινο Δυναμικό, τις Προσφερόμενες Υπηρεσίες, Νέα – Ανακοινώσεις και άλλα ενδιαφέροντα θέματα με ενημέρωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η σελίδα αυτή είναι ομαδικό έργο των εργαζομένων ιατρών της περιόδου 2011: Διευθυντής Δρ. Ν.Χ.Ραζής και ιατρών Νοβοτσίδου Αλεξάνδρα, Μπονάτσος Βασίλειος, Άννα Ζαχαριάδου, Ρέντεσης θεόδωρος.
Παρακαλείσθε να επισυνάψετε την παραπάνω διεύθυνση στους ιστοχώρους των Οργανισμών – Μέσων σας ώστε να γίνει προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ 102 ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε πως τα δημοσιεύματα τοπικών και ξένων Μέσων Ενημέρωσης συμπλήρωσαν τις 102 μεγάλες σελίδες. Πρόκειται για ενημερωτικά άρθρα που αφορούν τις Δραστηριότητες του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας στον επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα. Η ενημέρωση του κοινού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον όλων μας.


Κλειτορία,Ιούνιος 2011

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ* Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής προσκλήθηκε και παραβρέθηκε σε εκπληκτική εκδήλωση του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο Λειβάρτζι 12 Ιουνίου 2011 με αφορμή το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου, λόγω των συγχωνεύσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, μετά από 151 χρόνια λειτουργίας. Βραβεύτηκαν παλαιοί και νέοι δάσκαλοι, παρουσιάστηκαν δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και ελληνικοί χοροί από πολυπληθές συγκρότημα. Μεγάλο πλήθος κόσμου παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά παρακολούθησε την εκδήλωση που εμπλουτίστηκε από διάφορες αναφορές στο παρελθόν και διανθίστηκε από διάφορες βραβεύσεις. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Π. Φράγκος απένειμε μεταξύ των άλλων τιμητική πλακέτα και στον κ. Ραζή που συνοδευόταν από ωραιότατο λεύκωμα σχετικά με «Το Λειβάρτζι του Χθες και του Σήμερα». Στην αντιφώνησή του ο Διευθυντής, ευχαρίστησε για την διάκριση αυτή που έρχεται σαν επιβράβευση για το Πολιτιστικό, Κοινωνικό και Επιστημονικό έργο που παράγεται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας.


* Η Μαία του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας κ. Μάντω Κουλεντιανού μετά από σχετική συνεννόηση και προεργασία πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τις μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας, όπου και τις πληροφόρησε σχετικά με τη φυσιολογία – παθολογία και υγιεινή του γυναικείου γεννητικού συστήματος και την εμμηναρχή. Οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η όλη συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.


* Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, διασυνδέσεις και συνεννοήσεις και στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας είναι εφικτή πλέον η λήψη τεστ Παπανικολάου που θα λαμβάνεται από την Μαία του Κέντρου Υγείας και θα αποστέλλεται σε ειδικό Κέντρο στην Αθήνα από όπου και θα λαμβάνονται τα αποτελέσματα. Για κάθε σχετική πληροφορία η κ. Κουλεντιανού δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, 2692031207.
Κλειτορία, Ιούνιος 2011
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΥ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας (Ν. Ραζής, Θ. Ρέντεσης) συμμετείχαν στην επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου που πραγματοποιήθηκε 27 – 28 Μαϊου 2009 στον υπερσύγχρονο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Kalavrita Canyon» με θέμα: «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΓΝ Καλαβρύτων Δρ. Ν. Χ. Ραζής και ο Πρόεδρος της εν λόγω Εταιρείας, αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ι. Λεκάκης. Διακεκριμένοι ομιλητές (Δ. Ρίχτερ, Λ. Ραλλίδης, Δ. Καρατζάς, Δ. Παπαδόπουλος κ.α.) από τον πανεπιστημιακό χώρο και από το Ε.Σ.Υ. ανέπτυξαν τις νεότερες εξελίξεις για καρδαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, διακοπή καπνίσματος, διατροφή και υπερχολιστεριναιμία, παρουσία υγειονομικών και πολύ κόσμου. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι την Γραμματειακή Υποστήριξη την είχαν οι Τουριστικής και Συνεδριακές Επιχειρήσεις Παπαπαναγιώτου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Μια σημαντική επιστημονική συνάντηση πραγματοποιήθηκε 28 και 29 Μαϊου στους θαυμάσιους χώρους του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού και Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων στα πλαίσια του Προγράμματος Πνευματικής Περισυλλογής. Επρόκειτο για την τελική εκπόνηση του βιβλίου «Η ΥΓΕΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ… Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις» από συγγραφείς, συνεργάτες και συντελεστές του πονήματος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί από τις πολύ γνωστές Ιατρικές Εκδόσεις Γ. Παρισιάννου τον Σεπτέμβριο του 2011. Επιπλέον εισηγήσεις ανέπτυξαν ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Β. Ζήσιμος και ο π. Κ. Μητρόπουλος. Να τονιστεί ότι όπως ανέφερε και ο συντονιστής έκδοσης Δρ. Ν. Χ. Ραζής, το σύγγραμμα αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό στην εν λόγω βιβλιογραφία και απευθύνεται όχι μόνο σε υγειονομικούς αλλά και στον πολύ κόσμο.

Κλειτορία, Μάιος 2011
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΑΖΗ

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων φιλοξενίας του Παγκυπριακού Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών «Μεσόγειος» τιμήθηκε «για την προσφορά του στον αχαϊκό αθλητισμό» με σχετική πλακέτα πριν από τον φιλικό αγώνα παλαιμάχων Κύπρου και Αιγιαλείας - Καλαβρύτων στο Εθνικό Γήπεδο Καλαβρύτων στις 27/04/2011. Η βράβευση αυτή αποτελεί ηθική αναγνώριση για το προσφερόμενο έργο στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας (με τους ιατρούς: Δρ. Ν. Χ. Ραζή, Χρ. Παλίλη, Κων. Θωμοπούλου, Γρ. Πετρίδη, Βασ. Μπονάτσο) συμμετείχε με επιστημονικές εργασίες υπό τη μορφή Ελευθέρων και Αναρτημένων Ανακοινώσεων στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Κω 27 Απριλίου – 5 Μαΐου 2011. Στο Συνέδριο αυτό που αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στην Ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής παρουσιάστηκαν επιδημιολογικά και ερευνητικά δεδομένα από την καθ’ ημέρα ιατρική πράξη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής του Κέντρου Δρ. Ν. Χ. Ραζής προήδρεψε και σε Συνεδρία Ελευθέρων Ανακοινώσεων αφιερωμένη στην Ιστορία της Ιατρικής και παρουσίασε σχετική εισήγηση με θέμα: «Η αναψηλάφηση της Ιστορίας της Ιατρικής από τον Γενικό Ιατρό». Επίσης στο τόμο Περιλήψεων – Προγράμματος του Συνεδρίου είναι πανελλαδικά πρώτος σε σχετικές αναφορές, που στο σύνολό τους φτάνουν τις 38. Το γεγονός αυτό αποτελεί αναγνώριση του καθημερινά επιτελούμενου έργου στον ιατρικό και επιστημονικό τομέα.

Κλειτορία, Απρίλιος 2011
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας Δρ. Ν. Χ. Ραζής προσκλήθηκε και παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Γυμνασίου Καλαβρύτων με θέμα «Όλος ο κόσμος μια γειτονιά», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρουσία φορέων, συλλόγων, μαθητών και πλήθος κόσμου, την 1η Απριλίου 2011 στην αντίστοιχη αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος.
Οι σπουδαστές παρουσίασαν περιβαλλοντικές και πολιτισμικές πτυχές των Καλαβρύτων και της Αχαΐας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Π. Ζουμή και Χ. Στουματανέση. Έγινε μια ουσιαστική και μεστή περιήγηση σε Ιστορία και Πολιτισμό. Ο Διευθυντής του Γυμνασίου τόσο στην προσφώνηση όσο και στο κλείσιμο της ημερίδας αναφέρθηκε στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων: «εμπλουτίζουν τις γνώσεις των μαθητών και τους φέρνουν πιο κοντά».
Η όλη συνάντηση έκλεισε με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων από γονείς.

Παρουσία πολύ κόσμου, επισήμων και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 3ης Απριλίου 2011, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό» που οργάνωσε η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Τίτα Τερζή, στα πλαίσια σχετικού δικτύου φωτογραφίας σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η έκθεση συμπεριλάμβανε έργα μαθητών 4 πόλεων (Χίου, Πειραιά, Ναυπλίου και Πύργου) και ήταν αφιερωμένη στον Ν. Καββαδία λόγω της περυσινής συμπλήρωσης 100 ετών από την γέννησή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβευμένες φωτογραφίες θα διανθίσουν, μετά από σχετική άδεια και συνεννόηση, το βιβλίο: «Η Υγεία Ταξιδεύει. Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις» που αυτό τον καιρό εκπονείται σε πανελλήνιο επίπεδο από ομάδα Υγειονομικών υπό τον συντονισμό του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας Δρ. Ν. Χ. Ραζή ο οποίος παραβρέθηκε σαν καλεσμένος στις εν λόγω ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που συμπεριλάμβαναν μουσική από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, χορευτικό μέρος από το 2ο Λύκειο Πύργου και απαγγελία ποιήματος από την μαθήτρια Αριάδνη Κωνσταντακοπούλου.

Κλειτορία, Μάρτιος 2011
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, με την προσωπική φροντίδα του διευθυντή του Δρ Ν. Χ. Ραζή, ο Δήμος Καλαβρύτων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργάνωσαν εξαιρετική Μουσική Εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο “Kalavrita Canyon” (οδός Εθν. Αντιστάσεως & Σκαλτσά - Καλάβρυτα) με σκοπό την ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς και τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια κλπ), για παιδιά και οικογένειες που υποστηρίζει ο Εθελοντικός Οργανισμός. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η συμμετοχή του κοινού μαζική. Στην εκδήλωση, προβλήθηκε μέρος του ντοκιμαντέρ του Οργανισμού, ενώ το μουσικό μέρος καλύφθηκε από την εθελοντική 36μελή χορωδία «Το χαμόγελο του παιδιού» και την νεοσύστατη 6μελή ορχήστρα της υπό τη γενική διεύθυνση του μαέστρου κ. Σ. Καρδιόλακα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Μαγκαφάς αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαβρύτων εκ μέρους του Δημάρχου κ. Λαζουρά, ο κ. Κ. Γιαννόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο Δρ. Ν. Ραζής Ιατρός Γενικής Ιατρικής και Διευθυντής του ΚΥ Κλειτορίας και ο κ. Α. Παπαδόπουλος Βουλευτής Αχαΐας.


Υποστηρικτές Εκδήλωσης:
- Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.) – Μαθητική Εστία Καλαβρύτων
- Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό & Διακονικό Κέντρο (Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) Καλαβρύτων
- Ξενοδοχείο “Kalavrita Canyon”