"Λαϊκή Παραδοσιακή Ιατρική ΙΙ και Επίτομο"

Φωτο: Δρ Ν.Ραζής, καθ. Γκούμας, Αρχ. Σάπικας από την παρουσίαση του βιβλίου στο Αίγιο

"Λαϊκή Παραδοσιακή Ιατρική ΙΙ και Επίτομο". Μετά την 1η έκδοση (που είχε πραγματοποιηθεί με την φροντίδα του Α. Αρβανίτη,
ιστορική προσέγγιση Β. Παπαγεωργίου, εικονογράφηση Δ. Μελά, καλλιτεχνική επιμέλεια Α. Λάμια, φιλολογική επεξεργασία Α. Μητροπούλου, διεύθυνση συντονισμού Ν. Ραζή) του Βιβλίου ‘Λαΐκή Παραδοσιακή Ιατρική’ (το 2006 σε μόλις 22 μέρες είχαν εξαντληθεί 1000 ανάτυπα), κυκλοφόρησε η 2η έκδοσή του, που συμπεριλαμβάνει και το Επίτομό του (χρονικό αποδοχής του από Φορείς – Συλλόγους – Βιβλιοθήκες – πολίτες και παρουσιάσεις). Γενικά αναφέρονται πραγματικά πρωτόγνωρα και ουσιώδη χαρακτηριστικά. Ανάμεσά τους: διάνθιση συνταγών και παρασκευασμάτων κατοίκων υπαίθρου, διαχρονική ανασκόπηση λαΐκής χειροπρακτικής – ηθών και εθίμων του παρελθόντος, ιστορική αναδρομή βοτανολογίας, συγκριτική (γεωγραφικά – μορφωτικά και κοινωνικά) αξιολόγηση μεθόδων θεραπείας, επιρροή μύθων και θρύλων στην καθημέρα πράξη, πολιτισμική και νοσταλγική σύμπραξη ανθρώπων – φύσης και κειμένων – προφορικής παράδοσης διασύνδεση βοτανολογίας με λαογραφικές συνήθειες, εκτεταμένη έρευνα – επιστημονικής αξιολόγησης βοτάνων και εθνοφαρμακολογίας, παρουσίαση – σχολιασμός πρακτικών παραδόσεων στην ευρύτερη ελληνική λογοτεχνία.
Η 2η αυτή έκδοση (γεγονός που δεικνύει τόσο την μεγάλη επιτυχία και ζήτηση του βιβλίου όσο και το επιστημονικό έργο που επιτελείται στο ΚΥ Κλειτορίας) έγινε εφικτή χάρις της ευγενικής χορηγίας του κυρίου Γ. Μητσόπουλου (Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας ΤΕΜΑΚ – Συστήματα επεξεργασίας νερού) που πραγματοποιήθηκε διαμέσου του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ). Αξίζει να σημειωθεί ότι την προλόγησε με τα καλύτερα λόγια ο κύριος Κωνσταντίνος Φωτόπουλος νυν Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Αναμένεται να έχει την ίδια απήχηση και αυτή η έκδοση όπως και η πρώτη. Επίσης θα διανθίσει Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Διατίθεται δωρεάν από το ΚΕΔΙΚ.








SYNC ME @ SYNC